Bomvolle kerk genoot

De meeste donateur avonden van de Stichting Oudheidkamer Oostzaan worden flink bezocht en over het algemeen wordt de inhoud goed gewaardeerd.
Gisteravond echter vielen er wel veel palletjes op hun plaats, tot in de zijbeuken was de kerk gevuld en bij binnenkomst direct al een sfeertje dat we op het conto mogen schrijven van Simon Hottentot en zijn accordeon.

SSL23381

Na een kort welkomstwoord van Laura Posch, zij nam even deze taak waar voor Piet Roels, nam hij de sprekersrol over om die niet meer af te staan tot het dankwoordje aan het eind.
Een triple rol vervulde hij deze avond, natuurlijk blijft hij de voorzitter, maar vanavond ook gastspreker en … meesterverteller.

Volgens velen had deze avond een hoog, ouderwets, verjaardag gehalte waar onze favoriete oom de ene anekdote na de andere vertelde en het gezelschap moeiteloos voerde langs en soms door “de dingen die voorbij zijn”.

Geweldig gedoseerd waren de verhalen over kippenboeren, eierboeren, groenteboeren,  melkboeren, visboeren, kolenboeren enz. enz, kortom ieder die vroeger langs de deur zijn kostje zocht. Tegen negen reeds zaten onze gasten aan de koffie/thee of iets anders zich de prachtige plaatjes en eigen verhalen voor de geest te halen.

SSL23377-01

Onze vrijwilligers uit het depot hadden deze avond fantastisch omlijst met een mini tentoonstelling “Nering”

Na de pauze een langere, het King pepermuntje werd wel iets overschreden, tocht langs de voormalige winkeltjes in “groot” Oostzaan van de Oostzanerdijk tot aan de Stationsstraat met een uitstapje naar de Kerkstraat. Geweldig zijn altijd de reacties uit de zaal bij het verschijnen van een nieuw plaatje met een hoge herkenningsgraad.
“Kent u deze nog” in de praktijk en met een weldadig geroezemoes beloond.

Blije gezichten en vele uitingen van waardering later kijkt de oudheidkamer terug op een zeer geslaagde avond met dank aan Piet die de verhalen schijnbaar moeiteloos aan elkaar reeg.

Dingen die voorbij gingen
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s