Komende april-Jol over Kolksloot, gezelligheid, snelheid, zoekwerk en onthaasten…

In deze aflevering van de Jol (het halfjaarlijkse magazine van de Oudheidkamer Oostzaan) vertelt Herman de Waal over de betekenis van de Kolksloot in (met name) zijn jeugd, licht Jan de Haas een tipje van de sluier op rond het wel en wee van de inmiddels verdwenen Oostzaanse Motorclub, schetst Rob Veenman een beeld van de Oostzaners van weleer en hun bootvervoer naar Amsterdam, geeft Goos Vonk in Toen en NU een overzicht van de gezelligheid en saamhorigheid in vroeger tijden, vertelt Ger Muijs over Gré de Jong – de supersnelle Oostzaanse atlete uit de tijd van Fanny Blankers-Koen en biedt Joop Giesendanner, tenslotte, een kijkje achter de schermen bij de zoektocht naar de familiegegevens van “de eerste dominee van het witte kerkje”. Tevens in deze Jol de allerlaatste aflevering van de Kroniek Daalder en een mooi gedicht van Trijnie Posch-Root, dit keer over het onderwerp Tijd

De donateurs van de Oudheidkamer krijgen deze Jol omstreeks 9 april a.s. in de bus. Uiteraard is ook deze speciale Jol weer, hoewel in beperkte oplage, vanaf donderdag 14 april a.s. via de vrije verkoop verkrijgbaar via de firma Top-1-Toys, Zuideinde 77 in Oostzaan.

De kosten bedragen € 3,95 per stuk.

Meer weten over de Stichting Oudheidkamer Oostzaan, kom dan eens gezellig langs tijdens de wekelijkse dinsdagse inloopmiddagen op Leliestraat 1 in Oostzaan (tel. 075 – 614 1532).

Of surf naar www.oudheidkameroostzaan.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s