Vitrines Oostzaanse Oudheidkamer weer voorzien van “vers bloed”…

Op een aantal plaatsen in het dorp zijn ze te vinden, de vitrines van de Oudheidkamer Oostzaan – en telkens met een wisselende inhoud. Een inhoud die u een beeld geeft van de geschiedenis en het leven en werken in het Oostzaan van weleer.

De nieuwe vitrine op de benedenverdieping in de De Kolk, momenteel gesitueerd vlak naast de trap, geeft een prachtig beeld van de noodzakelijke benodigdheden bij de huishoudelijke bereiding van koffie, thee en chocolade. De vitrine in de Grote Kerk biedt een indrukwekkend overzicht van maten en gewichten, de kijketalage naast het pand van Foederer geeft dit keer (met dank aan de Oostzaanse EHBO-vereniging) een impressie van EHBO, terwijl de vitrine in het informatiecentrum in het Twiske een overzicht biedt van scherven en gevonden voorwerpen uit opgravingen in Oostzaan.

Geheel nieuw is ook de vitrine van de Oudheidkamer Oostzaan in verzorgingstehuis Het Pennemes, aan de H. Gerhardstraat in Zaandam. Op verzoek van het project “Erfgoed in de Zorg” verleent de Oudheidkamer daartoe voor het eerst haar medewerking aan het inrichten van een vitrine “buiten de Oostzaanse grenzen”. In deze vitrine vindt u de komende maanden een interessante expositie met betrekking tot het onderwerp “het onderwijs van weleer”. Het is de bedoeling dat de onderwerpen en tentoongestelde voorwerpen in de vitrine in Het Pennemes iedere drie maanden gewijzigd worden en dat de Oostzaanse Oudheidkamer daaraan haar medewerking blijft verlenen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s